Nyári, gyümölcszselés túrótorta

  • 2018.07.10.
  • 9

Hozzávalók :
26 cm-es tortához- kb. 20-22 dkg babapiskóta- 500 g túró- 1 nagy doboz 20%-os tejföl- 1 citrom- porcukor, ízlés szerint- 10-12 g őrölt zselatin- 2,5 dl tejszín vagy cukrászhaba tetejére- 1 zacskó ( 0,5 dl vízhez elegendő ) piros gyümölcskocsonya- kb. 15-20 dkg idénygyümölcs, ízlés szerint ( én fagyasztott áfonyát, ribizlit és málnát használtam, mert így hamarabb hűlt a zselé )Elkészítés :
A tortaformát kibélelem - az oldalát is - sütőpapírral. Az alját kirakosgatom a piskótával, úgy, hogy minél kevesebb rés maradjon.A túrót botmixerrel simává turmixolom a tejföllel, majd hozzáadom a lereszelt citromhéjat, és annyi cukrot, hogy nem legyen túl édes. A citrom kifacsart levében megduzzasztom a zselatint, majd langyosra melegítem. 1-2 kanál túrót keverek a zseléhez, majd visszaöntöm a többi túróhoz, és óvatosan beleforgatom a felvert tejszínt is.A túróhab 1/4-ét rásimítom a babapiskótára, ezután kirakosgatom a tortaforma oldalát félbevágott piskótával, így könnyebben a helyén marad, amíg a túróhab maradékát is a formába simítom.Hagyom a hűtőben dermedni, amíg elkészítem a zselét.A zselét 0,5 dl helyett 0,3 dl vízben elkészítettem, majd egy kancsóba öntöttem. Beledobtam a gyümölcsöt, és hagytam kissé remegősre hűlni, majd óvatosan ráöntöttem a torta tetejére.A tortát hűtőben pihentettem 2-3 órát ( lehet egy éjszakát is ).Jó étvágyat !