Kekszes-epres pohárkrém, citromos görögjoghurttal

  • 2018.07.24.
  • 4

Hozzávalók :
6-8 adag- keksz ( nekem Digestive )- 2 nagy doboz görög joghurt- 1 citrom- 12-15 dkg eper- 1 ek. nádcukor- eperlekvára díszítéshez- mentalevélElkészítés :
Az epret lemosom, kicsumázom, majd feldarabolom. Egy lábosba szórom a cukrot, az epret, 2-3 ek.-nyi lekvár, majd közepes lángon megpárolom a gyümölcsöt. Hagyom hűlni.A joghurtot egy tálba öntöm, belereszelem a citrom héját, hozzáfacsarom a levét ( ha savanykás, ízlás szerint egy kevés porcukrot hozzá lehet adni ).A desszertes poharak aljára kanalazok a joghurtból, rátördelem a kekszet, majd rá az eperlekvár, majd még egy ilyen rétegezés következik, vagy amíg el nem fogy minden finomság.Jól behűtve, mentalevéllel kínálom.Jó étvágyat !