Barackhabos diókocka

  • 2018.07.22.
  • 5

Hozzávalók :
- 20 dkg liszt- 1 csomag sütőpor- 13 dkg nádcukor- 2 csomag vaníliás cukor- 1 nagy tojás- 2 dl tej- 10 dkg darált dió- 13 dkg olvasztott vaj- 2-3 ek. ruma tetejére- 1 dl habtejszín- 1 kis doboz barackos joghurtElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A cukrokat kikeverem a vajjal, egy csipet sóval, a tojással, rummal és a tejjel, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és a diót. Sütőpapírral bélelt, közepes nagyságú tepsibe simítom a tésztamasszát, és 180 fokon, kb. 25-30 perc alatt készre sütöm. Ha elkészült, rácson hagyom langyosra hűlni.A felvert tejszínhabot kikeverem a joghurttal, majd a kihűlt süti tetejére kenem. 1-2 órára hűtőbe teszem.Kockára vágva kínálom.Jó étvágyat !