Vaníliakrémes-meggyes máktorta

  • 2018.06.08.
  • 0

Hozzávalók :
az omlós tésztához- 21 dkg liszt- 14 dkg vaj- 7 dkg porcukor- 1 tojássárga- csipet só- 1 csomag vaníliás cukora töltelékhez- 20 dkg darált mák- porcukor, ízlés szerint- 1 csomag vaníliás cukor- őrölt fahéj, ízlés szerint- 1 kis doboz tejföl ( 20 %-os )- kb. 15-20 dkg magozott meggya vaníliakrémhez- 8 dl tej- 1 nagy tojás sárgája ( vagy 2 kicsi )- 2 csomag vaníliás pudingpor- 8-10 dkg cukorElkészítés :
Gyors mozdulatokkal összegyúrom a tészta hozzávalóit, fóliába csomagolom és fél órára a hűtőben pihentetem.Előmelegítem a sütőt.A töltelékhez a mákot kikeverem a cukrokkal, a fahéjjal és a tejföllel, hogy egy kenhető masszát kapjak. Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát, és sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformába fektetem. Villával megszurkálom, majd rákenem a mákot úgy, a szélét kb 0,5 cm-es sávban szabadon hagyom. 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg a tészta aranybarna nem lesz. Ha kész, a formában hagyom kicsit hűlni.1,5 dl tejben csomómentesre kikeverem a pudingport a tojássárgával, majd a maradék tejet a cukrokkal felforralom és megfőzöm a pudingot.A mákos torta tetejét megszórom a meggyel, majd ráöntöm a pudingot. Hagyom hűlni, majd hűtőben dermesztem.Szeletekre vágva kínálom.Jó étvágyat !