Egyszerű joghurthabos, erdei gyümölcsös torta

  • 2018.06.28.
  • 1

Hozzávalók :
24-26 cm-es tortáhoza tésztalaphoz- 18 dkg liszt- 1/2 csomag sütőpor- 2 kicsi vagy 1 nagy citrom- 1 dl olaj- 13 dkg cukor- 2 csomag vaníliás cukor- 3 tojásáfonyás réteg- 50 dkg áfonyás joghurt ( én Landliebe-t használtam )- 10 dkg görög joghurt- 2 dl tejszín + habfixáló ( vagy cukrászhab )- 10 dkg apró szemű kék áfonyaaz epres réteghez- 50 dkg epres joghurt ( én Landliebe-t használtam )- 10 dkg görög joghurt- 2 dl tejszín + habfixáló ( vagy cukrászhab )- 10 dkg aprított epertovábbá- málnalekvár- 1 zacskó meggyes gyümölcskocsonya/zselédíszítéshez- gyümölcsök ( áfonya, meggy, eper, málna )Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A tortaalaphoz a tojásokat a cukrokkal habosra verem, majd hozzáadom az olajat, a citrom lereszelt héját, a kifacsart levét, végül az átszitált sütőporos lisztet. Egy sütőpapírral bélelt tortaformába
simítom a masszát, és 180 fokon aranybarnára sütöm. Tűpróba ! Ha kihűlt, a tésztát 3 lapra vágom.A " töltelékhez " az áfonyás és az epres habot elkészítem : a gyümölcsjoghurtot kikeverem a görög joghurttal, majd óvatosan hozzáforgatom a keményre vert habot, majd a gyümölcsöket ( értelemszerűen a epret az epreshez, az áfonyát az áfonyáshoz ).
A kibélelt tortaformába fektetem az egyik tortalapot, amit megkenek málnalekvárral, majd rásimítom az áfonyahabot. Elegyengetem, majd ráfektetem a másik tésztalapot, amit szintén megkenek málnalekvárral, majd rákanalazom az eperhabot. Az egészet betakarom a harmadik lappal és finoman lenyomogatom, elsimítom a tetejét. Hűtőben hagyom 1-2 órát dermedni.A gyümölcskocsonyát elkészítem.A torta tetejét kirakosgatom friss gyümölccsel, majd a kihűlt, már kissé dermedő zselét óvatosan rákanalazom. Hagyom 3-4 órát vagy egy éjszakát dermedniJó étvágyat !