Barackos-narancsos rizskoch

  • 2018.06.14.
  • 0

Hozzávalók :
1 bögre = 2,5 dl- 5 bögre tej- 2 bögre rizs- 2 bögre víz- 12 dkg cukor- 5 tojás- 5 dkg vaj- 3 csomag vaníliás cukor- 5-7 dkg mazsola- 0,5 dl rum- 1 narancs- sárgabarack, ízlés szerint ( friss vagy befőtt )Elkészítés :
A langyos vízzel átöblített mazsolát beáztatom a rumba és hagyom állni.A rizst a vízzel felöntöm, majd közepes lángon, gyakran átkevergetve megvárom, hogy majdnem beszívja az összes folyadékot. Ezután hozzáadom a tejet, a narancshéjat és a vaníliás cukrot. Fedővel lefedve puhára párolom, de figyelek, hogy le ne kapjon az alja. Fedő nélkül, néha átkevergetve hagyom hűlni.Előmelegítem a sütőt. Egy nagyobb tepsit kibélelek sütőpapírral.A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgájákat a
cukorral és a vajjal kihabosítom, majd a rumos mazsolával a rizshez adom. Óvatosan beleforgatom a tojáshabot, majd a tepsibe simítom a massza felét. Kirakosgatom a magozott, felezett sárgabarackkal, majd betakarom a maradék rizzsel.170-180 fokon, kb. 40-50 perc alatt aranybarnára sütöm.Jó étvágyat !