Csokis piskótatekercs

  • 2018.05.16.
  • 4

Hozzávalók :
a piskótához- 4 tojás- 11 dkg cukor- 1 csomag vaníliás cukor- 12 dkg liszta krémhez- 15 dkg jó minőségű étcsoki- 8-10 dkg vaj- 1-2 ek. porcukor, ízlés szerinta dísztéshez- kb. 3-4 dkg feuilletineElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A piskótához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy csipet sóval habbá verem, amihez fokozatosan adagolom a cukrot. A kemény habhoz adom egyesével a sárgákat, majd azokkal is habosítom pár másodpercig. Beleszitálom a lisztet, majd sütőpapírral bélelt tepsi simítom. 180 fokon 8-12 perc alatt készre sütöm. Még melegen feltekerem és félre rakom.A krémhez a csokit a vajjal felolvasztom, majd szobahőmérsékleten hagyom langyosra hűlni. Ezután hozzáadom a porcukrot és géppel jól kihabosítom. Megkenem a piskótát a csokikrémmel, feltekerem, majd meghempergetem a ropogós ostyatöretbe.Szeletekre vágva kínálom.