Narancsos-diós répatorta

  • 2018.04.26.
  • 2

Hozzávalók :a répatortához- 25 dkg reszelt sárgarépa- 12 dkg nádcukor- 1 csomag vaníliás cukor- 3 ek. méz- 2 tojás- 1 dl ( kb. 7 ek. ) olaj- 20 dkg liszt- 1 tk. szódabikarbóna- 7 dkg darált dió- 1 nagyobbacska narancs lereszelt héja- csipet sóa krémhez- 25 dkg mascarpone- 1 tubus ( 170 g ) cukrozott sűrített tej- 1 nagyobbacska narancs leve- 2-2,5 dl ( Meggle ) cukrászhab vagy ugyanennyi tejszín habfixálóvala " bevonáshoz "-
kevés darált dióElkészítés :
A krémhez a mascarpone-t kikeverem a sűrített tejjel és a narancslével, majd összeforgatom a felvert habbal. Felhasználásig hűtöm.Előmelegítem a sütőt.Egy tálba mérem a répát, a cukrokat, a mézet, az olajat, a tojást. Alaposan elkeverem, majd hozzáadom a szárazanyagokat ( liszt, szódab., fahéj, dió és a só ). Sütőpapírral bélelt, 24-26 cm-es tortaformába simítom a masszát, majd aranybarnára sütöm. Tűpróba ! Rácson hagyom kihűlni.A kihűlt tortalapot vízszintesen félbevágom, majd az alsó lapot megkenem a krém felével. Ráhelyezem a másik lapot, majd bevonom a tortát a maradék krémmel. Darált dióval panírozom.Jó étvágyat !