Császármorzsa

  • 2018.03.19.
  • 8

Hozzávalók :
- 2,5 dl tej ( 2,8 %)- 10 dkg búzadara- 7 dkg liszt- 10 dkg nádcukor- 2 csomag vaníliás cukor- 3 tojása sütéshez- vaja tálaláshoz- baracklekvár- porcukorElkészítés :
A lisztet a búzadarával elvegyítem, majd a tejjel felöntöm, és hagyom 1 órán át állni.A tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá
verem. A sárgáját a cukrokkal kihabosítom, majd darás tejhez adom, amit a fehérjehabbal lazítok.Egy nagy serpenyőben felolvasztom a vajat, majd ráöntöm a masszát. Szilikon lapáttal állandóan kevergetem, amíg morzsalékossá nem válik.Lekvárral locsolva, porcukorral meghintve kínálom. Megjegyzés : Az eredeti recept a
Cookpad blogon található.Jó étvágyat !