Mézes-barackos répaszelet

  • 2018.02.26.
  • 1

Hozzávalók :a répasütuhez- 25 dkg reszelt sárgarépa- 13 dkg nádcukor- 2 dkg vaníliás cukor- 3 ek. méz- 2 tojás- 1 dl ( kb. 6-7 ek. ) olaj- 20 dkg liszt- 1 tk. szódabikarbóna- 7 dkg darált dió- csipet sóa tetejére- 1 nagy konzerv őszibarackbefőtt- őszibaracklé ( minél magasabb gyümölcstartalmú ! )- nádcukor- 2 csomag vaníliás pudingporElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.Egy tálba mérem a répát, a cukrot, a mézet, az olajat, és a tojást. Alaposan elkeverem, majd hozzáadom a szárazanyagokat ( liszt, szódab., dió és a só ).Sütőpapírral bélelt közepes nagyságú tepsibe simítom a masszát, majd aranybarnára sütöm. Tűpróba!A gyümölcsöt lecsöpögtetem a levétől, majd kipótolom a baracklével, hogy 8 dl legyen. 1,5-2 dl gyümölcslével kikeverem a pudingporokat, majd a maradék felforralt folyadékhoz adom és sűrűre főzöm. A sütit megkenem a puding kb. 1/4 részével, ráfektetem az egész őszibarackokat , majd bevonom az egészet a maradék krémmel.Hagyom egy éjszakát vagy 2-4 órát alaposan hűlni, majd felszeletelem.Megjegyzés : Így, hogy a befőtt cukros levét használtam, elég édes lett a krém, de ha valaki szeretné, utánacukrozhat, ízlés szerint.Jó étvágyat !