Gesztenyehabos brownie

  • 2018.01.28.
  • 8

Hozzávalók:a tésztához- 150 g vaj- 180 g cukor- 80 g. kakaópor- 65 g. liszt- 3 db tojás- 1 csomag bourbon vaníliás cukor- 1 tk. rumaroma vagy 2 ek. ruma gesztenyehabhoz- 25 dkg gesztenyepüré- 2-3 ek. tej vagy tejszín- 2,5 dl tejszín- 1 csomag vaníliás cukor- rum, ízlés szerinta tetejére- 2 dl tejszínElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A vajat, a cukrot és a kakaóport egy lábosba felteszem melegedni. Mikor a cukor elolvadt, beleütöm a tojásokat, majd hozzáadom a lisztet, a vaníliát és a rumot. Simára kikeverem a tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. 175-180 fokon készre sütöm, és kihűtöm.A gesztenyét előbb simára keverem pár kanálnyi tejjel vagy tejszínnel és a rummal, majd óvatosan hozzákeverem, fellazítom a vaníliás cukorral felvert tejszínhabbal. A krémet a brownie-ra simítom. A tetejére kenem a tejszínhabot.Hűtőben pihentetem 2-3 órát, majd kockára vágva kínálom.Jó étvágyat !