Preckedli, a sváb diós linzer

  • 2017.12.06.
  • 6

Hozzávalók :
- 50 dkg liszt- 10 dkg zsír- 15 dkg vaj/margarin- 15 dkg cukor ( nekem a fele nádcukor )- 2 csomag vaníliás cukor- 1 csomag sütőpor- 1 egész tojás és 1 sárgájaa kenéshez- 1 tojásfehérjea szóráshoz- nádcukor és durvára aprított dióElkészítés :
A hozzávalókat összegyúrom, majd egy órát pihentetem.Előmelegítem a sütőt.Lisztezett munkafelületen a tésztát kb. 0,5 cm vastagra kinyújtom, majd karácsonyi formákkal kiszaggatom. A linzereket sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, lekenem az enyhén felvert fehérjével, majd megszórom a nádcukros dióval.180 fokon, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.Megjegyzés : A süti
Gizi receptjei blogról származik.Jó étvágyat !