Ludaskása - ahogy én készítem

  • 2017.11.11.
  • 0

Hozzávalók :
- kb. 1-1,2 kg libaaprólék- 60 dkg rizs- 2-3 szál közepes sárgarépa- 2 szál petrezselyemgyökér- 2 db hagyma- petrezselyem- libazsír- só, borsElkészítés :
A húst megtisztítom, alaposan megmosom, majd a megtisztított répákkal, petrezselyemzölddel, és egy kevés borssal felteszem főni. Ha puha a hús és a zöldség, kiveszem a főzőléből. A libahúst leszedegetem a csontokról, a zöldségeket felkarikázom.Előmelegítem a sütőt.Libazsíron megdinsztelem az apróra vágott hagymákat, majd hozzáadom a rizst, amit fehéredésig pirítok. Ezután a hagymás rizshez keverem a húst és a zöldségeket, felöntöm 1,2 liter, átszűrt levessel, majd az egészet egy tepsibe öntöm. Alufóliával befedve, kb. 185-190 fokon készre sütöm.Jó étvágyat !