Szatmári szilvalekvárral töltött, pikánsan fűszeres puszedli

  • 2017.10.18.
  • 0

Hozzávalók :- 33 dkg liszt- 1 tk. szódabikarbóna- 1-2 tk. kínai ötfűszer keverék ( csillagánizs, fahéj, szegfűszeg, szecsuáni bors, édesköménymag )- 5 dkg nádcukor- 12 dkg méz- 2 tojás- 2 ek. víz- 3 ek. olaj- csipet sóa tölteléknek- szatmári szilvalekvárdíszítésnek- étcsokoládéElkészítés :Előmelegítem a sütőt.Kikeverem a nedves hozzávalókat ( méz, tojás, víz, olaj ) a cukorral, majd hozzáadom a szárazakat ( liszt, szódabikarbóna, fűszer ). Összegyúrom, kézzel kis darabokat szaggatok a tésztából, amit golyókká formázok. Kissé kilapítom a tenyerembe és a közepére 1 tk.-nyi lekvárt teszek. Ezután összefogom a tésztát, és gömbölyűre formázom.A puszedliket sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és 180 fokon, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.Ha kihűlt, vízgőzön felolvasztott csokit csorgatok a tetejére.Jó étvágyat !