Meggyes-mákos vajas piskóta, citromkrémmel

  • 2017.10.22.
  • 2

Hozzávalók :1 gáztepsihez- 6 tojás- 12 dkg vaj v. margarin- 18 dkg cukor- 2 csomag vaníliás cukor- 1,2 dl tej- 30 dkg liszt- 1/2 csomag sütőpor- 1 üveg magozott meggybefőtt- 2-3 ek. egész mák, ízlés szerint- 1 citrom reszelt héjaa tálaláshoz- 1 adag
citromkrém ( lemon curd ) Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A tojásfehérjéket kemény habbá verem. A sárgájákat a cukrokkal, a citromhéjjal és a vajjal kihabosítom, majd hozzáadom a tejet és a mákot. A masszában csomómentesen elkeverem a tojáshabot és a sütőporos lisztet.Sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a masszát, majd a tetejét sűrűn megszórom a meggyel. 180 fokon
készre sütöm.Kockára vágva, porcukorral meghintve, citromkrémmel kínálom.Jó étvágyat !