Mogyorós répatorta, rumos mascarpone-val

  • 2017.09.01.
  • 9

Hozzávalók :a répatortához- 25 dkg reszelt sárgarépa- 15 dkg cukor ( én 10 dkg nád,- 3 dkg kristály,- és 2 dkg b. vaníliás cukrot használtam )- 1 ek. méz- 2 tojás- 1 dl olaj- 20 dkg liszt- 1 tk. szódabikarbóna- 7 dkg darált (földi)mogyoró- csipet sóa krémhez- 35 dkg mascarpone- 7 dkg fehér csokoládé- 1-2 ek. porcukor- 1-2 tk. rumaromadíszítésnek- 2-3 ek. aprított mogyoró vagy krokantElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.Egy tálba mérem a répát, a cukrokat, a mézet, az olajat, és a tojásokat. Alaposan elkeverem, majd hozzáadom a szárazanyagokat. Sütőpapírral bélelt, 24-26 cm-es tortaformába simítom a masszát, majd aranybarnára sütöm. Tűpróba ! Rácson hagyom kihűlni.A krémsajtot a vízgőzön felolvasztott csokival kikeverem, majd hozzáadom a rumot és ízlés szerint egy kevés cukrot. A krémet a torta tetejére kenem, a szélét megszórom a mogyoróval.2-3 órát hűtőben pihentetem, majd szeletekre vágva kínálom.Jó étvágyat !