Meggyes levél

  • 2017.09.30.
  • 3

Hozzávalók :
- 1 adag
élesztős leveles tészta ( blundel ) - meggylekvár, ízlés szerint- magozott meggy, ízlés szerint- fahéj és nádcukor ízlés szerintElkészítés :
A tésztát elkészítem a recept szerint. A meggyet kimagozom, vagy ha befőtt, akkor jól lecsöpögtetem a levét.Előmelegítem a sütőt.A tésztát kinyújtom. Nagyobb négyzetekre vágom, melyek közepére teszek a lekvárból és a meggyből ( ha túl savanyú a lekvár, egy kevés fahéjas cukorral megszórom ). Vízzel enyhén megnedvesítem a tészta szélét, és két egymással szembe lévő sarkot összeragasztok. Kissé megnyomogatom a széleket, hogy ott is összetapadjon a tészta.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a háromszögeket, majd 185-190 fokon aranybarnára sütöm.Porcukorral meghintve kínálom.Jó étvágyat !