Mákos répatorta, citromos mascarpone-val

  • 2017.09.02.
  • 6

Hozzávalók :
- 30 dkg reszelt sárgarépa ( 1 ek.-nyi a díszítéshez )- 40 dkg liszt- 1,5 dl olaj- 4 tojás- 15-16 dkg nádcukor- 2 csomag vaníliás cukor- 1 csomag sütőpor- 1 citrom- 2-3 ek. egész máka krémhez- 50-60 dkg mascarpone- 1 nagy citrom lereszelt héja és a felének a leve- porcukor, ízlés szerint- 10 dkg fehér csokoládéElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a reszelt citromhéjjal, a cukrokkal és az olajjal habosra kikeverem, majd hozzáadom a répát, a mákot és beleszitálom a sütőporos lisztet. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem és óvatosan a masszához keverem, amit sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformába simítok. 180 fokon aranybarnára sütöm. Tűpróba !Vízgőzön felolvasztom a fehér csokit, amit kikeverek a krémsajttal, majd belereszelem a citrom héját, hozzácsorgatok ízlés szerinti citromlevet, és annyi porcukrot szórok hozzá, hogy pikánsan savanykás ízt kapjak.A kihűlt tortát 3 lapra vágom, majd megkenem a krémsajttal, hogy a tetejére is jusson.2-3 órára hűtőbe teszem, majd reszelt sárgarépával megszórva díszítem.Jó étvágyat !