Rántott csirkecomb, tormakrémes krumplival és paradicsomsalátával

  • 2017.08.11.
  • 6

Hozzávalók :
5 személyrea salátához- 3-4 nagyobbacska paradicsom- 1 nagy fej lila hagyma- 1-2 gerezd fokhagyma- 1 csokor petrezselyem- 10-15 dkg rukkola- (alma)ecet, ízlés szerint- méz, ízlés szerint- só, borsa húshoz- 5 db csontozott felső csirkecomb- liszt, tojás, zsemlemorzsa- olaj, a sütésheza krumplihoz- 70-80 dkg burgonya- 1 nagy doboz tejföl- 1 kis üveg torma, ízlés szerint- só, borsElkészítés :
A salátához a paradicsomokat, a fokhagymát és a lila hagymát felkockázom, egy tálba teszem. Meglocsolom mézzel, egy kevés ecettel, sózom, borsozom, és megszórom aprított petrezselyemmel. Alaposan elkeverem, majd hűtőbe teszem, hogy jól lehűljön.A burgonyát megtisztítom, felvágom, majd sós vízben puhára főzöm. A tejfölt kissé sózom, borsozom, majd összekeverem ízlés szerinti tormával. Tálalásig a hűtőben tartom.A csirkecombfiléket kettévágom, hagyományos módon kipanírozom, majd forró olajban kisütöm.A salátákat a rántott hússal és a dresszinggel meglocsolt krumplival tálalom.Jó étvágyat !