Kelt baracktorta

  • 2017.07.11.
  • 0

Hozzávalók :
a tésztához- 325 g liszt- 1 tasak instant élesztő- 8 dkg nádcukor- 1 csomag bourbon vaníliás cukor- 1 kis citrom lereszelt héja- 50 g puha vaj- 2,5 dl langyos tej- 1 tojás ( M v. L -es méretű )- 1 csipet sótovábbá- 3-4 db őszibarack- 4-5 db sárgabarackElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.Egy tálba mérem a tészta hozzávalóit, és sima tésztává dagasztom.Egy kör alakú sütőformát kibélelek sütőpapírral, majd a kimagozott barack szeletekkel kirakosgatom a forma alját. Erre simítom egy kanál segítségével a tésztát, majd 25-30 percig, meleg helyen pihentetem.180 fokon 30-40 perc alatt készre sütöm.Ha kihűlt, megfordítom és szeletekre vágva kínálom. Jó étvágyat !