Chilis (gyöngy)bab

  • 2017.07.29.
  • 4

Hozzávalók :5-7 személyre- 50 dkg vagy 2 konzervdoboz gyöngybab- 80 dkg -1 kg darált hús ( nekem sertés és marha vegyesen )- 2 nagy fej hagyma- 3-4 gerezd fokhagyma- 1 csili vagy ízlés szerint csilipehely- 1/2-1 piros és zöld kaliforniai paprika, ízlés szerint- 2 szál szárzeller- 1 nagy szál répa- 20-25 dkg kukorica- kevés pirospaprika- 2 ek. paradicsompüré- 500 ml passata di pomodoro ( passzírozott paradicsom )- olaj- só, bors- 1 csokor petrezselyem- őrölt kömény, koriander, szegfűszeg, ízlés szerintElkészítés :
Minden zöldséget előkészítek ( tisztítok, magozok, felvágok ill. aprítok ).Egy nagy serpenyőben vagy lábosban " fehéredésig " pirítom a darált húst, majd belerakom a hagymákat, a csilit, a zellert, a paprikákat és a répát. Pár percig magas hőfokon pirítom a zöldségeket, majd hozzáadom a fűszerpaprikát, a paradicsom pürét és jól elkeverem. Felöntöm a passata paradicsommal, sózom, borsozom, fűszerezem, belerakom a kukoricát és a babot is, majd alaplével vagy vízzel kissé hígítom. Fedő nélkül, gyakorta átkeverve puhára párolok mindent, ügyelve, hogy a paradicsomszósz ne forrjon el ( pótlom a vizet/alaplevet ).Kukoricakenyérrel kínálom.Jó étvágyat !