Sült csirke, fűszeres meggyszósszal és pirított gnocchival

  • 2017.06.20.
  • 5

Igazi magyaros, retro kaja, kicsit másképp...Hozzávalók :
5 főrea szószhoz- 1 üveg ( házi ) magozott meggybefőtt- kb. 1 kis doboz tejföl- kevés liszt a habaráshoz- ízlés szerint kínai ötfűszer keverék ( én 2 tk.-nyit használtam, mert imádom )- méz vagy nádcukor, a gyümölcs édességét figyelembe véve- olaj- 1 közepes fej hagymatovábbá- 5 db csirkecomb- 2 doboz gnocchi- só, bors- olajElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A csirkét alaposan megmosom, majd bőröstül tepsibe rakom. Sózom, borsom, enyhén meglocsolom olajjal, majd 200 fokon ropogósra sütöm.Egy lábosban megdinsztelem az apróra vágott hagymát, amihez hozzáadom a meggybefőttet a fűszerrel együtt. Közepes lángon, forrástól számítva kb. 10-20 percig főzöm.Közben kifőzöm a gnocchi-kat, leszűröm, lecsöpögtetem és forró serpenyőben megpirítom.A fűszeres meggyet behabarom.A kész, lebőrözött csirkét a burgonyanudlival és a gyümölcsszósszal tálalom.Jó étvágyat !