Meggyes piskóta

  • 2017.06.21.
  • 5

Hozzávalók :
- 6 tojás- 12 dkg vaj vagy margarin- 18 dkg cukor- 2 vaníliás cukor- 1,5 dl tej- 30 dkg liszt- 1/2 csomag sütőpor- 1 üveg ( házi ) magozott meggybefőtt- 1/2 citrom reszelt héjaElkészítés :Előmelegítem a sütőt.A tojásokat szétválasztom.A tojásfehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a cukrokkal és a vajjal kihabosítom, majd hozzáadom a tejet és a citromhéjat. A masszában csomómentesen elkeverem a tojáshabot és a sütőporos lisztet.Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, és a tésztamasszát belesimítom, majd a tetejét megszórom a meggyel.180 fokon készre sütöm.Porcukorral megszórva kínálom.Jó étvágyat !