Hot dog, sütőben sütve

  • 2017.06.14.
  • 2

Hozzávalók :
a tésztához- 680 g liszt- 68 g porcukor- 68 g vaj- 68 g tojássárga ( kb. 5 db kicsi vagy 3 nagy tojásból )- 40 g élesztő- 8 g só- 330 ml langyos teja " töltelékhez "- virslia tetejére- 1 tojás- szezámmag ( lenmag, durva szemű só, stb. )Elkészítés:A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd langyos helyen 20 percig pihentetem. Ezután átgyúrom és újabb 20 percet pihentetem.Előmelegítem a sütőt. A virsliket félbevágom.Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát, majd a virsli hosszának megfelelő szélességű téglalapokra vágom. A virslit betekerem a tésztával, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. Ha az összes hotdog a tepsiben pihen, akkor a tetejüket lekenem az elhabart tojással, és megszórom szezámmaggal.20-30 percig kelesztem, majd 180-190 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöm.Megjegyzés : Még finomabb változat lehet, ha a virslit bemetsszük és a közepébe sajtszeleteket rakunk, így göngyöljük végül a tésztába.Jó étvágyat !