Fekete szedres, csokis muffin

  • 2017.06.10.
  • 5

Hozzávalók :
a muffinhoz- 15 dkg liszt- 1 kk. sütőpor- 3 tojás- 12 dkg cukor- 1 csomag vaníliás cukor- 10 dkg étcsokoládé- 10 dkg vaja krémhez- kb. 15-20 dkg mascarpone- porcukor- 1 citrom lereszelt héja- kb. 15 dkg fekete szederElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A csokit a vajjal vízgőz felett megolvasztom. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a vajas csokit. A masszához szitálom a sütőporos lisztet és csomómentesre kikeverem. A tésztát muffin formába, kapszlikba kanalazom és 175 fokon kb. 18-25 perc alatt, tűpróba mellett készre sütöm. Sütőrácsra téve hagyom kihűlni.A szedret ízlés szerinti cukorral és citromhéjjal közepes lángon megpárolom, majd leturmixolom. Ha kihűlt, kikeverem krémsajttal és egy kevés porcukorral ízesítem. Habzsákba töltve megdíszítem a muffinokat, és meglocsolom a megmaradt szederszósszal és egy szem szederrel díszítem.Jó étvágyat !