Sárgaborsófőzelék garam masala-s csirkével

  • 2017.05.04.
  • 5

Hozzávalók :
5 személyrea főzelékhez- 70-80 dkg sárgaborsó- 2 nagyobbacska fej hagyma- 3 gerezd fokhagyma- őrölt kömény, ízlés szerint- 1-2 ek. fűszerpaprika- olaj- só, bors- csilipehely, ízlés szerinta sült csirkéhez- 5 db felső csirkecomb- garam masala fűszerkeverék, ízlés szerint- olaj- só, bors, ha szükségesElkészítés :
A csirkéről leszedem a bőrt, megmosom, papírtörlővel leitatom róla a nedvességet. Egy hőálló tálba szórok 1-3 ek. garam masala-t, felöntöm kb. 1 dl olajjal. Jó kikeverem, majd a combokat belerakva, beledörzsölve hagyom pácolódni, fóliával letakarva egy éjszakán át. Másnap 180-190 fokon pirosra sütöm.A főzelékhez a hagymákat megtisztítom, finomra vágom, és 2-3 ek olajon megdinsztelem. Megszórom a köménnyel, a pirospaprikával, a csilivel, hozzáadom a sárgaborsót és felöntöm vízzel vagy alaplével. Közepes lángon, fedő alatt - de ellenőrizve, hogy van-e rajta kellő mennyiségű folyadék, és gyakorta átkeverve, hogy le ne égjen - puhára párolom. Akkor jó, ha magát sűríti.A főzeléket vágott újhagymával, a csirkével és joghurttal meglocsolva tálalom.
Jó étvágyat !