Erdei gyümölcsös muffin

  • 2017.05.05.
  • 7

Hozzávalók :
a muffinhoz- 15 dkg liszt- 1 kk. sütőpor- 3 tojás- 13 dkg nádcukor- 1 csomag vaníliás cukor- 10 dkg étcsokoládé- 10 dkg vaj- kb. 10-12 dkg
áfonyaa krémhez- 4 dl tej- 4 ek. cukor- 1 csomag csokoládés pudingpor- 10 dkg étcsokoládé- 2,5 dl tejszín- 1 csomag habfixáló- 1-2 ek kakaópor- 1 csomag vaníliás cukor- 1-2 ek. rum ( elhagyható )a tetejére- mirelit vagy friss erdei gyümölcsök- szedres vagy áfonyás
coulis ( kuli )Elkészítés :
A krémhez 3 dl tejet a cukorral felforralok. A maradék tejben csomómentesre kikeverem a pudingport, amit a felforrt tejhez adok. Leveszem a tűzhelyről, és még forrón belekeverem a csokit és a rumot. Ha az étcsoki elolvadt, akkor frissentartó fóliával lefedem, hagyom kihűlni.A kihűlt pudingot robotgéppel csomómentesre, simára keverem, majd spatulával óvatosan elkeverem, lazítom a vaníliás cukorral, habfixálóval és a kakaóporral kemény habbá vert tejszínnel.Előmelegítem a sütőt.A csokit a vajjal vízgőz felett megolvasztom. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a vajas csokit. A masszához szitálom a sütőporos lisztet, beleszórom az áfonyát, és csomómentesre kikeverem. A tésztát muffin formába, kapszlikba kanalazom és 175 fokon kb. 18-25 perc alatt, tűpróba mellett készre sütöm.A kihűlt muffinokat a habos csokikrémmel, gyümölccsel és a couli-val díszítve kínálom.Jó étvágyat !