Epres pillecukor

  • 2017.05.12.
  • 1

Hozzávalók :
- 200 g eper- 150 g porcukor- 1/2 citrom lereszelt héja- 15 g őrölt zselatina szóráshoz- 2 ek. porcukor- 1 ek. étkezési keményítőElkészítés :
Egy lábosban az epret botmixerrel pürésítem, majd hozzáadom a citromhéjat, a porcukrot és a zselatint. Közepesen alacsony hőfokon felmelegítem az elegyet, amíg a cukor és a zselatin feloldódik, és egy sima folyadékot kapok. Ekkor az egészet keverőtálba öntöm, és kézi mixerrel habosra felverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe, tálba simítom a habot és szobahőmérsékleten hagyom kb. 1 órát dermedni.Kockára vágva, étkezési keményítővel kevert porcukorral megszórva kínálom.Megjegyzés : A recept
innen
származik.Jó étvágyat !