Tojáslinzer citromkrémmel ( lemon curd )

  • 2017.04.27.
  • 2

Hozzávalók :
a tésztához- 37,5 dkg liszt- 25 dkg vaj- 12,5 porcukor- 2 csomag vaníliás cukor- 2 kicsi ( S -es ) vagy 1 nagy ( XL-es ) tojássárga- 1 citrom lereszelt héjaa krémhez- 3 kicsi vagy 2 nagy tojás- 5 dkg vaj- 10 dkg cukor- 2 nagyobbacska citrom leve és héja
a szóráshoz- porcukorElkészítés :
A tészta hozzávalóit gyors, határozott mozdulatokkal tésztává gyúrom, fóliába csomagolom és pihentetem a hűtőbe 30 percet.Egy hőálló tálat vízgőzre rakok, majd habverővel gyakorta megkevergetve krémmé sűrítem benne a vajat, a cukrot, az elhabart tojásokat és a citrom héját, levét. Félrerakom hűlni.Előmelegítem a sütőt.Lisztezett munkafelületen kinyújtom, majd tojás alakúra kiszúrom a tésztát, aminek a felét középen lyukasra szaggatok. A tojásokat sütőpapírral bélelt tepsiben aranybarnára sütöm kb. 12-15 perc alatt.A kihűlt krémmel összeragasztom a linzereket, majd megszórom mindegyiket porcukorral.Jó étvágyat !