Narancsos répaleves

  • 2017.04.14.
  • 7

Hozzávalók :
- 40-50 dkg sárgarépa- ízlés szerint cukor- 2 narancs- 1 citrom- 1 nagyobbacska alma- 1-2 dl tejszín- 1/2 kk. gyömbérElkészítés :
A sárgarépát és az almát megtisztítom, felkarikázom, felkockázom. Az egyik narancs héját zöldséghámozóval levágom úgy, hogy a fehér részből minél kevesebb maradjon a héjon.Egy lábosban 3-4 ek. cukorból világos karamellt készítek, amire rádobom a répát, az almát és a narancshéjat. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára párolom. Ha puha a répa, leturmixolom botmixerrel a lével együtt. Visszarakom a tűzre. Belereszelem a másik narancs és a citrom héját, belefacsarom a levüket, és fűszerezem a gyömbérrel. Megkóstolom és édesítem, ha szükséges. Beleöntöm a tejszínt és hagyom egyet rottyani. Ha sűrű lenne a leves, egy kevés vízzel hígítom. Jó étvágyat !