Citromkrémes linzerkosárka

  • 2017.04.21.
  • 4

Hozzávalók :
a tésztához- 37,5 dkg liszt- 25 dkg vaj- 12,5 dkg porcukor- 1 csomag bourbon vaníliás cukor- 1 tojássárga ( L-Xl-es tojásé )a lemon curd-höz- 2 citrom lereszelt héja és kifacsart leve- 5 dkg vaj- 3 kicsi vagy 2 nagy tojás- 10 dkg cukora díszítéshez- eper- mentalevél- porcukorElkészítés :
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrom. Fóliába csomagolom, és 30-40 percre hűtőbe rakom.A citromkrémhez egy hőálló tálat vízgőzre rakok. Belerakom a vaj, felolvasztom, majd hozzáadom a cukrot, a citromhéjat, a gyümölcs levét, az elhabart tojásokat és habverővel keverve besűrítem. Ha kész, hagyom hűlni.Előmelegítem a sütőt.Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát, majd a legnagyobb kb. 8-9 cm átmérőjű fodros szélű, kör alakú formával kiszaggatom a tésztát, amit a szilikon muffin forma rekeszeibe nyomkodok óvatosan. Villával megszurkálom, majd 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm.A kihűlt kosárkákat megtöltöm a citromkrémmel, majd eperszeletekkel és mentalevéllel díszítem.Porcukorral megszórva kínálom.Jó étvágyat !