Almás répatorta

  • 2017.04.09.
  • 3

Hozzávalók :a répatortához- 25 dkg reszelt sárgarépa- 15 dkg cukor ( én 10 dkg nád,- 3 dkg kristály,- és 2 dkg b. vaníliás cukrot használtam )- 1 ek. méz- 2 tojás- 1 dl ( kb. 7 ek. ) olaj- 20 dkg liszt- 1 tk. szódabikarbóna- 7 dkg darált dió- 1 kk. őrölt fahéj- csipet sóa töltelékhez- 3-4 közepesen nagy alma- 1 citrom-
6-8 ek. nádcukor- 1 kk. őrölt fahéj- 2 csomag vaníliás pudingporElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.Egy tálba mérem a répát, a cukrokat, a mézet, az olajat, a tojást. Alaposan elkeverem, majd hozzáadom a szárazanyagokat ( liszt, szódab., fahéj, dió és a só ). Sütőpapírral bélelt, 24-26 cm-es tortaformába simítom a masszát, majd aranybarnára sütöm. Tűpróba ! Rácson hagyom kihűlni, majd vízszintesen félbevágom.Az almákat meghámozom, kicsumázom, majd lereszelem, és egy lábosba teszem. Megszórom a cukorral, fahéjjal, belereszelem a citrom héjat, hozzáfacsarom a levét, majd lefedve, közepes lángon a saját levében megpárolom. Ezután felöntöm 6 dl-nyi vízzel, felforralom, majd besűrítem az előzőleg 2 dl vízben kikevert pudingporokkal.Az egyik répás lapot visszarakom a csatos karimájú tortaformába. Belekanalazom az almás puding felét. Erre nyomkodom rá enyhén a másik lapot, majd a tetejére a maradék pudingot.3-4 órát hűtöm, amíg jól kidermed, majd szeletelve kínálom.Megjegyzés :
Nem muszáj tortaformába készíteni, készíthetjük szeletnek is, nagy tepsiben sütve.Jó étvágyat !