Babos egytál

  • 2017.03.16.
  • 7

Hozzávalók :
- 50 dkg darált marhahús- 2 nagyobbacska hagyma, apróra vágva- 3 gerezd fokhagyma, felszeletelve- só, bors- 5 dkg bacon- olaj- 1 nagy sárgarépa, felkockázva- 1 szárzeller, felkockázva- csili, ízlés szerint- fűszerpaprika- 50 dkg száraz bab- 1-2 babérlevél- 1/2 piros kaliforniai paprika, kis kockára vágva- 10 dkg gomba, elnegyedelveElkészítés :
A babot előző este beáztatom, és hagyom egy éjszakát állni. Felhasználás előtt szűrőben lecsöpögtetem.Egy lábosba 1-2 ek. olajat öntök, ezen pirítom meg a kockára vágott szalonnát a fokhagymával és a hagyma mennyiség felével. Enyhén sózom, borsozom, ízesítem a fűszerpaprikával, majd hozzáadom a babot. Beledobom a babérlevelet, felöntöm húsalaplével vagy vízzel és lefedve roppanósan félpuhára párolom.Egy serpenyőben megpirítom a darált húst a maradék hagymával, a répával, paprikával, gombával és a zellerrel. Sózom, borsozom, csilivel ízesítem, majd belekanalazom a bab mellé. Együtt összefőzöm a ragut, hogy minden megpuhuljon.Jó étvágyat !