Rumos, csokis korong

  • 2017.02.01.
  • 0

Hozzávalók :
egy gáztepsi adaga tésztához- 35 dkg liszt- 5 dkg darált dió ( helyettesíthető 5 dkg liszttel )- 1 csomag sütőpor- 2 tojás- 1 nagy doboz tejföl vagy joghurt- 20 dkg cukor- 2 csomag vaníliás cukor- 1,5 dl olaj- 15 dkg étcsoki, reszelve vagy apróra darabolva- 0,5 dl ruma " töltelékhez "- kb. 10-15 dkg sárgabaracklekvár- 2 ek. ruma bevonáshoz- 10-12 dkg étcsoki- 4-5 ek tejszín- kb. 10 dkg kókuszreszelékElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítom és 180 fokon készre sütöm.A langyosra hűlt süteményből 7-8 cm átmérőjű, kör alakú formával korongokat vágok, amiket vízszintesen kettévágok. Az alsó lapot megkenem a lekvárral, majd ráhelyezem a tetejét. Az oldalát megkenem a vízgőzön megolvasztott tejszínes csokival. majd belehempergetem a kókuszreszelékbe. Megjegyzés :
A sütemény szaggatás után megmaradt részeket - ha épp nem kívánjuk rögtön befalni