Húsgombóc vadász módra - ahogy én készítem

  • 2017.02.11.
  • 2

Hozzávalók :
a húsgombóchoz- 50 dkg darált hús- 1 fej hagyma, apróra vágva- 2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva- só, bors- 1/2 csokor petrezselyem, finomra vágvaa mártáshoz- 1 nagyobbacska fej hagyma- 2 gerezd fokhagyma- olaj- só, bors- kb. 5 dkg füstölt szalonna, felkockázva- 1-1 paradicsom és paprika- 40-50 dkg gomba ( csiperke )- 1 dl fehérbor- kb. 2 dl főzőtejszín vagy 1 kis doboz tejföl
+ 1-2 csapott ek. liszt- fűszerpaprikaElkészítés :
A húsgombóc hozzávalóit összegyúrom és hagyom pihenni 20 percet. Ezután dió nagyságú gombócokat formázok a masszából.Egy serpenyőbe kevés olajat hevítek, amin megpirítom a húsgombócokat. Mellédobom a szalonnát és az apró kockákra vágott hagymákat. Mikor a szalonna zsírja kisült, hozzáadom a felkockázott paprikát, paradicsomot és gombát. Sózom, borsozom, kevés fűszerpaprikát adok hozzá, majd felöntöm a borral és egy kevés alaplével/vízzel. Fedő alatt készre párolom, ezután hozzáöntve a tejszínt, fedő nélkül besűrítem.Köretként tarhonyát - de lehet nokedli vagy zsemlegombóc is - tálalok.Jó étvágyat !