Fehérboros-tejszínes csirkemell, szőlővel

  • 2017.02.16.
  • 3

A csirkemell ficegője nálunk nem más, mint a húsról leváló kis rész. Én ezeket össze szoktam gyűjteni, és külön elkészítve - tokánynak, ragulevesnek, salátának - szervírozom.Hozzávalók :
- kb. 10 db
"csirkemell-ficegő "- 1 póréhagyma vagy 3 szál újhagyma- 2 gerezd fokhagyma- 8 dkg bacon- kevés (olíva)olaj- só, bors- 1 csokor petrezselyem- 1,5 dl száraz fehérbor- kb. 2-3 dl főzőtejszín- 15-20 dkg szőlő ( piros és fehér vegyesen )- 1-2 marék szeletelt mandulaköret- főtt tésztaElkészítés :
A hagymákat és a szalonnát felkockázom. A szőlőt lemosom, félbevágom és kimagozom. A mandulát száraz serpenyőben megpirítom. A petrezselymet finomra vágom.Egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom a hagymákat a szalonnával. Ezután hozzáadom a megmosott csirkehúsit, és fehéredésig sütőm. Ekkor sózom, borsozom, felöntöm a fehérborral, a tejszínnel, és egy kevés vízzel. Puhára párolom. Utolsó lépésként beleszórom a szőlőt és még 5-6 percig rotyogtatom, hogy besűrűsödjön.Főtt tésztával és a pirított mandulával, petrezselyemmel megszórva kínálom a tejszínes csirkét.Jó étvágyat !