Gyöngybableves, csípős húsgombóccal

  • 2017.01.23.
  • 4

Hozzávalók :
- 40-50 dkg gyöngybab ( aki akarja, előző nap beáztathatja )- 2 fej hagyma- 1 csokor petrezselyem- 2-3 ek. olaj- só, bors- kb. 2 púpos ek. liszt- 2 közepes nagyságú sárgarépaa húsgombóchoz- 50 dkg darált hús- 2 gerezd fokhagyma- só, bors, ízlés szerint- aprított friss csili vagy csilipehely, ízlés szerintElkészítés :
A leveshez a hagymákat finomra vágom, majd az olajon megdinsztelem. Megszórom a liszttel és világos rántást készítek. Felöntöm vízzel vagy húsalaplével. Beleszórom a babot, a megtisztított, felkarikázott répát, amiket sózok, borsozok, közepes lángon, fedő alatt félpuhára főzök.A húsgombóchoz összegyúrom a húst az apróra vágott fokhagymával, a fűszerekkel, majd dió nagyságú gombócokat formázok a masszából. A golyócskákat a levesben puhára főzöm, amihez hozzáadom a petrezselymet is.A levest tepertős pogácsával tálaltam.Jó étvágyat !