Rumos-mazsolás szaloncukor - házilag

  • 2016.12.13.
  • 0

Hozzávalók :
- kb. 20-25 dkg nagy szemű ( szultán ) mazsola- 0,3 dl víz- 1 filter meggyes tea ( elhagyható, vagy ízlés szerinti más ízű )- 0,3 dl rum- édes morzsa ( darált keksz vagy babapiskóta )- 10-15 dkg étcsokoládéElkészítés :
A mazsolát langyos vízzel átmosom, majd egy hőálló tálba rakom. A vizet felforralom, és leforrázom vele a teafiltert, amiben 2-3 percig áztatom. A teához adom a rumot, majd az egészet ráöntöm a mazsolára és befedem. 2-3 órát vagy legideálisabb esetben egy éjszakát hagyom állni, hogy a mazsola megduzzadjon. Másnap a mazsolát, ha szükséges lecsöpögtetem - de a levet meghagyom - és lecutterolom, leturmixolom. Ha a mazsola állaga megkívánja, pár kávékanállal adok hozzá a felfogott léből.A masszát egy tálban annyi édes morzsával gyúrom össze, hogy formázható állaga legyen. Hűtőben jól lehűtöm, majd 1-1 teáskanálnyi masszát szaloncukor alakúra formázok. A kész cukorkákat vízgőzön felolvasztott étcsokiba mártom, majd sütőpapírral bélelt tálcán hagyom dermedni.Papírba csomagolva ajándéknak, vagy tálkákban szervírozva kínálom.Jó étvágyat !