Kókuszos szaloncukor - házilag

  • 2016.12.15.
  • 7

Hozzávalók :
- 10 dkg fehér csoki- 0,5 dl tejszín- 5 dkg kókuszreszelék- 1/2 csomag vaníliás cukora bevonáshoz- kb. 15 dkg étcsokoládéElkészítés :
Felforralom a tejszínt a cukorral, majd a tűzhelyről levéve felolvasztom benne az kisebb darabokra tördelt csokit. A homogén krémbe szórom a kókuszreszeléket, majd egy tálba kanalazva befedem és hűtőben jól lehűtöm.Vízgőzön felolvasztom a csokit, majd a kókuszos masszából szaloncukor nagyságú, - ill. formájű bonbonokat készítek, amit a csokiba mártok és hagyom megdermedni.Papírba csomagolva kitűnő gasztroajándék, vagy tálkákban szervírozva desszertként is kínálható.Jó étvágyat !