Kacsamell, almás-aszalt szilvás csatnival

  • 2016.12.21.
  • 7

Hozzávalók :
- 1 nagyobb kacsamell- só, borsa csatnihoz- 40-50 dkg alma- 10-15 dkg aszalt szilva- 2 fej lila hagyma- 2 gerezd fokhagyma- só, bors- olaj- 5 dkg bacon- őrölt fahéj, ízlés szerint- 1-2 csillagánizs- 5 dkg nádcukor- almaecetElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A kacsamell zsíros részét beirdalom.Egy hőálló ( sütőben is használható ), száraz serpenyőben az előzőleg sózott, borsozott kacsamellet
zsíros részével lefelé behelyezve pirosra sütöm. Megfordítom, és a másik oldalát is 2 perc alatt elősütöm, majd beteszem a sütőbe kb. 15-20 percre.Az almát meghámozom, kicsumázom, majd felkockázom a szilvával, a hagymákkal és a baconnal együtt.Egy lábosba 1 ek. olajat öntök, erre dobom a bacon szalonnát és a hagymákat. Magas lángon megpirítom, majd sózom, jól megborsozom, hozzáadom a gyümölcsöket és a fűszereket. Megszórom a cukorral és 2-3 ek ecetet adok hozzá, ízlés szerint. Lekvár sűrűségűre főzöm.A kacsamellet felszeletelem, a csatnival és főtt rizzsel tálalom.Jó étvágyat !