Olajbogyós húsgombóccal töltött pizzagolyó

  • 2016.09.08.
  • 6

Hozzávalók :
a tésztához- 50 dkg liszt- 1 tasak szárított élesztő- 3 dl langyos víz- 3 ek. ( olíva ) olaj- 1 ek. só- 1 tk. oreganó- 1 kk. fokhagymapora húsgombóchoz- 40 dkg darált marhahús- só, bors- 1 kisebb fej finomra aprított hagyma- 2 gerezd, apróra vágott fokhagyma v. 1 csapott ek. fokhagymapor- 1/2-1/2 tk. szárított bazsalikom és oregánóa tölteléknek- kb. 12-15 dkg olívabogyó- 20 dkg reszelt sajtElkészítés :A tészta hozzávalóit egy tálba mérem, és összegyúrom, kidagasztom. Meleg helyen hagyom a duplájára kelni.Előmelegítem a sütőt.A húsgombóchoz minden hozzávalót összegyúrok. Hagyom állni 10-15 percet, hogy összeérjenek az ízek, majd diónyi gombócokat formázok a masszából. A közepére egy olívabogyót teszek és összetapasztom a masszát. Alufóliával bélelt tepsire rakosgatom a húst, majd 180 fokon, kb. 15-20 perc alatt elősütöm. Ha elkészült, félrerakom hűlni..Lisztezett munkafelületen a tésztát 18-24 darabra vágom. Egy-egy tészta közepére 1 tk.-nyi sajtot szórok, majd ráültetek egy gombócot, összecsippentem a széleit, és golyóvá formázom.Sütőpapírral bélelt tepsiben, 185 fokon készre sütöm.Jó étvágyat !