Húsgombócos pizza

  • 2016.09.07.
  • 0

Hozzávalók :
a tésztához- 50 dkg liszt- 1 tasak szárított élesztő- 3 dl langyos víz- 3 ek. ( olíva ) olaj- 1 ek. só- 1 tk. oregánó- 1 kk. fokhagymapora gombóchoz- 60 dkg darált marhahús- só, bors- 1 fej finomra aprított hagyma- 3 gerezd, apróra vágott fokhagyma v. 1 csapott ek. fokhagymapor- 1/2-1/2 tk. szárított bazsalikom és oregánóaz alaphoz- 1 dob pizzás melegszendvics, vagy pizzakrém vagy házi paradicsomos pizzaszósza tetejére- 30-35 dkg reszelt sajt- 12 dkg olívabogyó- 1 kis csokor petrezselyemElkészítés :
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem, és sima tésztává dagasztom. Hagyom langyos helyen a duplájára kelni.Előmelegítem a sütőt.A húsgombóchoz minden hozzávalót összegyúrok. Hagyom állni 10-15 percet, hogy összeérjenek az ízek, majd diónyi gombócokat formázok a masszából. Alufóliával bélelt tepsire rakosgatom a húst, majd 180 fokon, kb. 15-20 perc alatt elősütöm. Ha elkészült, félrerakom kicsit hűlni..Lisztezett munkafelületen a tésztát kinyújtom, majd sütőpapírral bélelt gáztepsibe fektetem. Megkenem a pizzaszósszal, kirakosgatom a gombócokkal, és rádobálom az olívabogyót. A tetejét megszórom az aprított zöld fűszerrel és a sajttal.185 fokon pirosra sütöm.Jó étvágyat !