Lencsefőzelék

  • 2016.07.06.
  • 6

Hozzávalók :
- 50 dkg lencse- 1 fej hagyma- 2 gerezd fokhagyma- olaj- só, bors- 2-3 babérlevél- kb. 2-3 ek. liszt- 1 tk. fűszerpaprika- ecet- cukorElkészítés :
A lencsét pár órára - vagy éjszakára - beáztatom hideg vízbe.Egy lábosba kevés olajat hevítek, amin megdinsztelem a finomra vágott hagymákat. Sózom, borsozom. Rádobom a lencsét, a babérleveleket és felöntöm annyi vízzel, hogy jó 2 ujjnyival ellepje. Puhára párolom, figyelve, hogy pótoljam a folyadékot, ha szükséges.Egy lábosba olajat öntök, megszórom liszttel és világos rántást készítek. A tűzről lehúzva megszórom a fűszerpaprikával, majd felöntöm egy kevés vízzel, amivel csomómentesre keverem. A forrásban lévő lencsét besűrítem vele. Ízesítem ecettel és cukorral.Melegen vagy hidegen is tálalható, egy kevés tejföllel megspékelve.Jó étvágyat !