Lángos, az igazi piacos fajta

  • 2016.07.21.
  • 4

Hozzávalók :
kb. 8-12 darabhoz, mérettől függően- 50 dkg liszt- 1 ek. só- 2 dkg élesztő- 2 tk. cukor- kb. 3-3,2 dl langyos víz- olajElkészítés :
Egy tálba öntöm a
langyos vizet, amiben feloldom a cukorral az élesztőt. Ezután megsózom, és a liszt hozzáadásával lágy galuskatésztává dolgozom a hozzávalókat. Lefedve 20-30 percig pihentetem.Ezután kevés olajjal körbelocsolom a tésztát, amit olajos kézzel a tészta alá és köré igazítok gömbölyítő mozdulatokkal. Így a tészta sehol sem tapad a tálhoz. 5 perc pihentetés megint.Olajat hevítek egy lábosba.Pihentetés után a tésztából közepes, tenyérnyi darabokat szaggatok, amit enyhén gombócolva ( nem kell gyúrni ) olajos tálcára igazgatok. 10 percig, amíg az olaj forrósodik, hagyom kelni.Tűzforró olajba ( csak így dagad meg, különben lapos lepény marad ) mindkét oldalát aranybarnára sütöm.Fokhagymával, tejföllel, hagymával és/vagy reszelt sajttal tálalom.Megjegyzés : A recept
Nyammm blogjáról
való.Jó étvágyat !