Babérleveles krumplifőzelék

  • 2016.06.08.
  • 7

Hozzávalók :
- 1 kg burgonya- 2 fej hagyma- 1 gerezd fokhagyma- 2 ek. olaj- 3 nagy babérlevél- só, bors- 1 ek. fűszerpaprika- kb.
2-3 dl tejföl- kb. 2-3 ek. lisztElkészítés :
A kis kockákra vágott hagymákat az olajon megdinsztelem, majd megszórom a pirospaprikával. Rádobom a megtisztított, felkockázott burgonyát, sózom, borsozom és hozzáadom a babérlevelet. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzöm.A lisztet elkeverem a tejfölben, majd hőkiegyenlítés után, behabarom a krumplit. Hagyom rotyogni 3-4 percet, majd lezárom.A főzeléket tálalhatjuk főtt virslivel, pörkölttel, vagy fasírttal. Jó étvágyat !