Sonkás-cukkinis vagdalt

  • 2016.05.29.
  • 3

Hozzávalók :
1 rúdhoz- 50 dkg darált hús ( sertés lapockát használtam )- 2 ek. mustár- só, bors- 1 ek. olaj- 1/2 csokor petrezselyem- 1 fej hagyma- 2 gerezd fokhagyma- 1-1 kk. őrölt kömény és pirospaprikaa " töltelékhez "- 1 közepes nagyságú cukkini- 4 nagy szelet füstölt sonkaElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A húst egy tálba teszem. Hozzáadom a finomra vágott hagymákat, a mustárt, a fűszereket, majd sózom, borsozom. Alaposan összegyúrom. Egy alufólia darabot enyhén kiolajozok, majd a húsmasszát kézzel kb. 1 cm vastag téglalappá elegyengetem rajta. Erre fektetem a zöldséghámozóval vékony szeletekre vágott cukkinit és a sonkát.
Feltekerem, majd fóliástól egy tepsibe rakom. 180-190 fokon aranybarnára sütöm.A tepsin hagyom kihűlni, majd szeletekre vágva kínálom.Jó étvágyat !