Narancsos madártej, olasz habcsókkal

  • 2016.05.21.
  • 7

Hozzávalók :
- 8 dl tej- 1-2 ek. vaníliás pudingpor- 3 közepes vagy 2 nagyobb narancs- 1 citrom- 5 tojássárga- 2 csomag vaníliás cukor- 5-6 ek. cukora habhoz- 5 tojásfehérje- 5-6 ek. cukor- 1-2 ek. vízElkészítés :
A gyümölcsöket megmosom, 1-2 narancs héját lereszelem, majd a citromokkal együtt, mindnek kifacsarom a levét. A tojásokat szétválasztom. A tejet egy lábosba felteszem melegedni.A sárgájákat kikeverem a cukrokkal és a pudingporral, majd a forrásban lévő tejet besűrítem vele. Ízesítem a narancshéjjal és a gyümölcslevekkel. Frissentartó fóliával lefedve ( hogy ne bőrösödjön ) hagyom, hogy kihűljön, majd hűtőbe rakom.Tálalás előtt 10- 15 perccel a fehérjéket egy csipet sóval majdnem keményre verem. majd a cukorból és vízből főzött, lassan, fokozatosan hozzá csorgatott cukorsziruppal addig habosítom, amíg ki nem hűl.A madártejet 2 kanál segítségével formázott habgaluskával és egy kevés savanykás szörppel ( ribizli, szeder, málna ) meglocsolva kínálom.Jó étvágyat !