Epres kekszszendvics

  • 2016.05.14.
  • 6

Hozzávalók :
- 1 csomag vajas keksz vagy Albert keksz- 3,5 dl tej- 3 ek. cukor- 1 csomag epres pudingpor- 0,5 dl eperszörp ( elhagyható )tölteléknek- 10 dkg eper ( elhagyható )- 12-15 dkg eperlekvárElkészítés :
3 dl tejet felforralok a cukorral, majd a maradék 0,5 dl tejben, csomómentesre kikevert pudingporral besűrítem. Hozzáadom a szörpöt, majd lefedve ( hogy ne bőrösödjön a teteje ) hagyom hűlni. Mikor már alig meleg, alufóliára pakolva, megkenem a kekszeket, és egymáshoz tapasztom őket, hogy egy hosszú kígyót kapjak. Becsomagolom a fóliát és hűtőbe hagyom dermedni, megpuhulni a pudingos kekszet, kb. 2-4 órát.Kicsomagolom és ferdén felszeletelem a " szendvicsalapot ", majd kettesével összeragasztom a lekvárral megkent és az felaprított eperdarabokkal megszórt szeleteket, Jó étvágyat !