Parajkrémleves, fetakrémes bundáskenyérrel

  • 2016.04.13.
  • 3

Hozzávalók :
5 személyre- 1 csomag mirelit parajpüré ( 450 g )- 1 nagyobb fej hagyma- 2-3 gerezd fokhagyma- olaj- só, bors- 2-3 dl főző tejszína " feltéthez "- 1 szelet kenyér / fő- 2-3 db tojás- 1 kk. szárított oregánó- olaj- só, bors- 1 adag
fetás szendvicskrém a sütéshez- olajElkészítés :
Egy lábosban, kevés olajon megdinsztelem a finomra aprított hagymákat, majd a még fagyott spenótot rádobom. Sózom, borsozom, egy kevés vizet öntök rá, és alacsony lángon hagyom kiolvadni. Ezután felöntöm a tejszínnel, hagyom kicsit krémesre sűrűsödni, utána ízesítek, ha szükséges, majd lezárom.A recept szerint elkészítem a fetakrémet.A kenyeret a fűszerezett tojásban megforgatom, majd bő, forró olajban kisütöm.A levest a szendvicskrémmel megkent kenyérrel tálalom. Megjegyzés : Mirelit paraj helyett friss levelekkel is dolgozhatunk.Aki kimélni szeretné a gyomrát, bő olaj helyett egy kevés, serpenyőben hevített olajban, vagy vajban süsse ki a kenyereket, mint a francia bundás kenyeret szokás.Jó étvágyat !