Fetával töltött húsgombóc, tejszínes parajszószban

  • 2016.03.06.
  • 1

Hozzávalók :
a húsgombóchoz- 50 dkg darált hús ( én sertés laposkát használok többnyire )- 2 ek. mustár- 1 közepes fej finomra vágott hagyma- 1 gerezd aprított fokhagyma- só, bors- 1-2 tk. majoránna- kb. 15-25 dkg feta sajta mártáshoz- 1 csomag mélyhűtött paraj- 2 gerezd fokhagyma- 1 fej hagyma- só, bors- kb. 1,5-2,5 dl főzőtejszínköretnek- 50 dkg rizs- olaj- sóElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A húsgombóchoz a hozzávalókat - a fetasajt kivételével - jól összegyúrom. Hűtőben hagyom pihenni 10 percet. A sajtot felkockázom, majd a húsmasszából golyókat formázok, aminek a közepére fetát teszek. Tepsibe rakosgatva, 180 fokon megsütöm.Közben a rizst egy kevés olajon fehéredésig pirítom. Sózom, majd dupla mennyiségű forró vízzel felöntöm és készre párolom.Amíg a hús sül és a rizs is készül, elkészítem a szószt.Egy serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem a hagymákat, majd hozzáadom a parajt. Sózom, kb. 0,5 dl vízzel felöntöm, kis lángon, fedő alatt hagyom, hogy kiolvadjon. Ha kész, felöntöm a tejszínnel és közepes lángon ( fedő nélkül már ) kissé kiforralom, besűrítem. Megkóstolom és utána ízesítek, ha szükséges.Ha megsültek a húsgombócok, a rizzsel és a spenótos szósszal tálalom.Megjegyzés : A gombócokat nem muszáj tepsibe sütni, akár a parajos szószban is elkészíthetjük.Jó étvágyat !